Render Layer instead beauty



  • Hi, Try to use the program in the indirect_difusse render layer using image.exr :: indirect_diffuse instead of beauty and the result is totally black, only i can use the beauty y no other render layers?


  • administrators

    Could you run altus with the --verbose flag and post the log?



  • COMMAND:
    altus
    --out-path=C:/output/out.%04d.exr
    --rgb-0=C:/folder/filename_b0.exr::indirect_diffuse
    --rgb-1=C:/folder/filename_b1.exr::indirect_diffuse
    --extra-0=C:/folder/filename_b0.exr::N
    --extra-1=C:/folder/filename_b1.exr::N
    --pos-0=C:/folder/filename_b0.exr::P
    --pos-1=C:/folder/filename_b1.exr::P
    --extra-0=C:/folder/filename_b0.exr::direct_diffuse
    --extra-1=C:/folder/filename_b1.exr::direct_diffuse
    -s 100 -e 105 -f 1 --gpu --verbose

    VERBOSE

    Running Altus 1.6.1 for CUDA-based compute on GPU
    
    
    
    [       ] Filtering frame:    100
    
    [ DEBUG ]    Number of cached frames: 2
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Largest box for frames 100 through 101 is: 139x301 (534,239) (672,539)
    
    [ DEBUG ]    Reinitializing filter since width and height have changed (old: 1998x1080; new: 139x301)
    
    [  0.00%]   First stage...
    
    [       ]     Estimated time remaining:  17.136 sec
    
    [  5.56%]   Second stage...
    
    [ 11.11%]   Third stage...
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Inflating result image from 139x301 (534,239) (672,539) to 1998x1080 (0,0) (1997,1079)
    
    [ 16.67%] Finished filtered frame:     100
    [       ]   Time for this frame: 00:00:17
    [       ]   Time taken in total so far: 00:00:17
    
    [       ] Filtering frame:    101
    
    [ DEBUG ]    Number of cached frames: 3
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Largest box for frames 100 through 102 is: 141x301 (534,239) (674,539)
    [ DEBUG ]    Reinitializing filter since width and height have changed (old: 139
    x301; new: 141x301)
    [ 16.67%]   First stage...
    
    [       ]     Estimated time remaining:  15.885 sec
    
    [ 22.22%]   Second stage...
    
    [ 27.78%]   Third stage...
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Inflating result image from 141x301 (534,239) (674,539) to 1998x1080 (0,0) (1997,1079)
    
    [ 33.33%] Finished filtered frame:     101
    [       ]   Time for this frame: 00:00:11
    [       ]   Time taken in total so far: 00:00:29
    
    [       ] Filtering frame:    102
    
    [ DEBUG ]    Number of cached frames: 3
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Largest box for frames 101 through 103 is: 142x303 (534,2
    37) (675,539)
    [ DEBUG ]    Reinitializing filter since width and height have changed (old: 141
    x301; new: 142x303)
    [ 33.33%]   First stage...
    
    [       ]     Estimated time remaining:  13.008 sec
    
    [ 38.89%]   Second stage...
    
    [ 44.44%]   Third stage...
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Inflating result image from 142x303 (534,237) (675,539) t
    o 1998x1080 (0,0) (1997,1079)
    
    [ 50.00%] Finished filtered frame:     102
    [       ]   Time for this frame: 00:00:11
    [       ]   Time taken in total so far: 00:00:40
    
    [       ] Filtering frame:    103
    
    [ DEBUG ]    Number of cached frames: 3
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Largest box for frames 102 through 104 is: 143x303 (534,2
    37) (676,539)
    
    [ DEBUG ]    Reinitializing filter since width and height have changed (old: 142
    x303; new: 143x303)
    
    [ 50.00%]   First stage...
    
    [       ]     Estimated time remaining:  9.801 sec
    
    [ 55.56%]   Second stage...
    
    [ 61.11%]   Third stage...
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Inflating result image from 143x303 (534,237) (676,539) to 1998x1080 (0,0) (1997,1079)
    
    [ 66.67%] Finished filtered frame:     103
    [       ]   Time for this frame: 00:00:12
    [       ]   Time taken in total so far: 00:00:53
    
    [       ] Filtering frame:    104
    
    [ DEBUG ]    Number of cached frames: 3
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Largest box for frames 103 through 105 is: 144x303 (534,237) (677,539)
    [ DEBUG ]    Reinitializing filter since width and height have changed (old: 143x303; new: 144x303)
    [ 66.67%]   First stage...
    
    [       ]     Estimated time remaining:  6.402 sec
    
    [ 72.22%]   Second stage...
    
    [ 77.78%]   Third stage...
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Inflating result image from 144x303 (534,237) (677,539) to 1998x1080 (0,0) (1997,1079)
    
    [ 83.33%] Finished filtered frame:     104
    [       ]   Time for this frame: 00:00:11
    [       ]   Time taken in total so far: 00:01:04
    
    [       ] Filtering frame:    105
    [ DEBUG ]    Number of cached frames: 2
    [ DEBUG ]    Autotrim: Largest box for frames 104 through 105 is: 143x302 (535,238) (677,539)
    [ DEBUG ]    Reinitializing filter since width and height have changed (old: 144
    x303; new: 143x302)
    
    [ 83.33%]   First stage...
    
    [       ]     Estimated time remaining:  4.41 sec
    
    [ 88.89%]   Second stage...
    
    [ 94.44%]   Third stage...
    
    [ DEBUG ]    Autotrim: Inflating result image from 143x302 (535,238) (677,539) to 1998x1080 (0,0) (1997,1079)
    
    [100.00%] Finished filtered frame:     105
    [       ]   Time for this frame: 00:00:02
    [       ]   Time taken in total so far: 00:01:07
    

    I USE:
    --rgb-0=C:/folder/filename_b0.exr::indirect_diffuse
    RENDER_LAYER -> indirect_diffuse INSTEAD OF BEAUTY BECAUSE I WANT REMOVE NOISE TO THAT LAYER AND RESULT IS BLACK

    THANKS


  • administrators

    This may be a bug… I'll take a look at it personally.

    Any chance you can share the images you're working with? Please drop an e-mail to support@innobright.com with a link to a ZIP file.


  • administrators

    Not able to reproduce this unfortunately… using one of our Arnold images, given a visibility (shadow matte) layer, it produced filtered output.

    I sent you a message via our support system — could you supply the images you're using to us?



  • hi I up my test files here https://we.tl/EI4FcoRBvg with the information of my inputs


  • administrators

    Are the outputs in "OUTPUT"? The frames are not black, just very dark…

    TEST_OUTPUT.0100.exr does not appear to be filtered, but frames 1-5 are. Will look into this further.



  • Hi, thanks. I checked and my result is black because the alpha channel only have the watermark information and my viewer discard the result information from altus.


  • administrators

    @ptemoche So, other than the first frame not filtering, is there a problem?

    Also, we've noticed problems with the CUDA version of Altus that is run by default when you run "altus.exe". If you're still having problems, do you mind using the OpenCL version of Altus?

    Doing so outside the GUI is a little involved: you'll need to go to C:\Innobright\Altus\bin\ and run opencl.exe with the command-line arguments you would have used for the GUI.

    1.6.1 mistakenly was compiled against the CUDA 8 SDK, meaning you must have an NVIDIA driver 367.4x or later (just added this to our changelog/known issues document). We'll be releasing Altus 1.6.2 shortly to address this.

    In 1.7, we're formally moving to the CUDA 8 SDK (possibly dropping it altogether), and making the OpenCL version default again.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Innobright Forums was lost, please wait while we try to reconnect.